Maanzaadbrood

Maanzaadbrood gemaakt met de heerlijk geurende maanzaadkruiden van het merk Saltomy is een smaakvolle traktatie voor liefhebbers van hartig brood. Dit ambachtelijke brood heeft een licht knapperige korst en een zachte, luchtige binnenkant, perfect voor elke gelegenheid, van ontbijt tot lunch. De toevoeging van Saltomy’s maanzaadkruiden geeft dit brood een extra dimensie van smaak en aroma, waardoor elke hap een genot wordt. Geniet van de rijke textuur en de verfijnde smaak van dit ambachtelijke brood, verrijkt met de hoogwaardige kruiden van Saltomy.

Voor 1 brood (ongeveer 12 plakjes)

Ingrediënten:

  • 500 g broodmeel
  • 10 g Saltomy zout
  • 7 g gedroogde gist
  • 300 ml warm water
  • 2 eetlepels maanzaad (Saltomy)

Bereidingswijze:

1. Activeren van de gist:

   Los de gedroogde gist op in het warme water en laat het 5-10 minuten staan totdat het mengsel schuimig wordt. Dit geeft aan dat de gist actief is.

2. Mengen van ingrediënten:

   In een grote kom meng je het broodmeel en Saltomy zout. Voeg vervolgens het gistmengsel toe. Kneed het deeg goed totdat het glad en elastisch is. Dit kan ongeveer 8-10 minuten duren.

3. Eerste rijzing:

   Plaats het deeg in een licht ingevette kom, dek het af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Dit duurt meestal 1-2 uur, afhankelijk van de kamertemperatuur.

4. Vormen van het brood:

   Kneed het gerezen deeg kort om de lucht eruit te halen. Vorm het deeg tot een broodvorm en plaats het in een ingevette broodvorm.

5. Tweede rijzing:

   Dek de broodvorm af met een vochtige doek en laat het deeg opnieuw rijzen tot het de rand van de vorm bereikt. Dit duurt ongeveer 30-60 minuten.

6. Voorverwarmen en bestrooien:

   Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de bovenkant van het brood royaal met maanzaad (Saltomy).

7. Bakken:

   Bak het brood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of totdat het brood goudbruin is en een hol geluid maakt wanneer je erop klopt.

8. Afkoelen en genieten:

   Laat het maanzaadbrood afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, haal het dan voorzichtig uit de vorm en laat het volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Dit heerlijke maanzaadbrood is perfect voor ongeveer 12 plakjes. De totale bereidingstijd, inclusief rijzen en bakken, bedraagt ongeveer 3 tot 3,5 uur. Geniet van dit smakelijke brood als het warm is of geroosterd met je favoriete beleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *